Dagboek van een muts door Lieke Boels 15 jaar

Nikki is een veertien jarig meisje die heel erg goed tekenen kan. Ze zit op de sjieke privéschool Westchester Country Day. Op deze school zitten alleen de rijke kinderen. Maar ook Nikki zit op deze school. Wanneer haar vader , ongediertebestrijder, een contract sluit met de Westchester Country Day, krijgt Nikki een beurs. Niemand mag weten dat ze daar zit omdat haar vader, ongediertebestrijder, een beurs voor haar geregeld heeft. Ze kent er niemand, is onzeker en vindt eigenlijk dat ze een dure iPhone moet hebben om een goed sociaal leven te kunnen leiden. Die krijgt ze niet, wel een dagboek. In dit dagboek schrijft ze alles wat ze mee maakt.

Nikki heeft een aartsrivaal, Mackenzie Hollister, zij is heel rijk en  hele erg populaire iedereen loopt achter Mackenzie aan. Nikki heeft een locker naast haar en zij kan haar niet uitstaan en andersom ook niet. Mackenzie heeft altijd gemene opmerkingen zoals: zij is zo lelijk is dat wel legaal of kijk ze hebben allebei dezelfde jurk aan, hij zat zeker in een Happy Meal bij de McDonalds.

Nikki is verliefd op Brandon maar Brandon merkt haar alleen op wanneer ze weer eens een ENORME blunder begaat zoals als ze valt met haar dienblad vol eten midden in de schoolkantine valt en al haar eten op haar zit.

Nikki heeft maar een ongelukkig leven volgens haar zelf. Haar leven wordt nog ellendiger als ze zichzelf inschrijft als Bibliotheek Assistent oftewel BA’s. Samen met Cleo en Zoey, die ook haar vriendinnen worden, moet ze de bibliotheek opgeruimd houden. En als miss Peach (de bibliothecaresse) aankondigt dat drie BA’s een reisje kunnen winnen, worden Cleo en Zoey erg fanatiek. Ze laten Nikki nep tatoeages tekenen in ruil voor boeken. Maar ze slaan zo door dat Nikki er onder lijdt. En Nikki besluit alleen verder te gaan zonder Cleo en Zoey. Hun vriendschap is over althans dat denkt Nikki.

Wil je weten hoe het afloopt?

Lees het boek ‘het dagboek van een muts’

 

Er zijn momenteel even geen activiteiten gepland.

Nieuwsbrief & Contact

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

De kleine Tovenaar
Hoekstraat 3, 6042 KH Roermond.
Telefoon: 0475 329 392